Fra 1. januar 2021 må forretninger ikke udlevere poser med hank gratis

Fra 1. januar 2021 må forretninger ikke udlevere poser med hank gratis

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.  Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en ændring af miljøbeskyttelsesloven, som fra 1. januar 2021 gør det forbudt at udlevere gratis bæreposer, samt helt forbyder udlevering af tynde plastikbæreposer, som ikke kan genbruges. Bæreposer med hank uanset størrelse og materiale må ikke længere udleveres gratis i detail. De skal koste minimum 4,- kr. til kunden (inkl. moms).

Messer og biblioteker ikke omfattet – må godt udlevere gratis bæreposer

Til alle vores biblioteker som benytter sig af forskellige poser som forlænger udlånsmaterialet levetid, eller anvender poserne som promotion på event, messer, konferencer på biblioteket. 

Til jer er det vigtigt for os at orientere om, at udlevering af gratis bæreposer kun forbydes ved salgssteder. Salgssteder er defineret sådan her i lovforslaget:

 

”Det fremsatte lovforslag definerer begrebet salgssteder for varer eller produkter i overensstemmelse med forbrugeraftaleloven. Det betyder, at biblioteker, messer og lignende vil alene være omfattet, såfremt der forekommer salg.”

 

Derfor er konklusionen, at biblioteker godt må udlevere gratis bæreposer. Virksomheder som udstiller på en messe, konference eller lignende, må også godt udlevere gratis poser, så længe der ikke er tale om et decideret salg.

Yderligere så levere vi kun poser af så kraftig kvalitet, at de altid kan genbruges mange gange og når de er helt slidt op – kan de blot afleveres på genbrugsstationen, de er nemlig designet til genbrug det godt for klimaet og os alle.

 

Har i spørgsmål er i altid velkommen til at kontakte os på info@dbr-as.dk eller på telefon 33252600

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.