Vidste du, at bommulds muleposer har stor indflydelse på planeten?

Vidste du, at f.eks. din bommulds mulepose eller t-shirten på ryggen har stor indflydelse på planeten? At producere den tog 2.700 liter vand, plus det kræver meget energi at få den fra bomuldsmarkerne til dit skab. Men nogle af din t-shirts største indvirkning er, hvordan du passer på den, hvor ofte samt andelen af vand du bruger på på at vaske den. Her er, hvordan du kan hjælpe med at reducere dens indvirkning på miljøet. Se video fra WWF og bliv klogere på hvordan du kan skåne miljøet.

 

Bomuld er den mest udbredte rentable nonfood-afgrøde i verden. Dens produktion giver indkomst til mere end 250 millioner mennesker på verdensplan og beskæftiger næsten 7 % af al arbejdskraft i udviklingslandene. Cirka halvdelen af ​​alle tekstiler er lavet af bomuld.

Bomuldens globale rækkevidde er bred, men de nuværende bomuldsproduktionsmetoder er miljømæssigt uholdbare – hvilket i sidste ende underminerer industriens evne til at opretholde fremtidig produktion.

At bringe bomuldsproduktion i overensstemmelse med selv minimalt acceptable miljøstandarder er en udfordrende opgave. WWF arbejder med en koalition af globale partnere for at fremme bæredygtig produktion og brug af bomuld på en række forskellige måder.

Bommulds Påvirkning

Bomuldens mest fremtrædende miljøpåvirkninger skyldes brugen af ​​landbrugskemikalier (især pesticider), forbruget af vand og omdannelsen af ​​levesteder til landbrugsjord. Afledning af vand og dets forurening fra bomuldsdyrkning har haft alvorlige konsekvenser for store økosystemer såsom Aralsøen i Centralasien, Indus-deltaet i Pakistan og Murray Darling-floden i Australien.

Når der gælder udledning af CO2, så gælder det at tænke hele værdikæden igennem.

 

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.